24-04-07

Wok van Mechelen

wokvanmechelenKoenie jarig, dus wij uit eten in de Wok van Mechelen. Bedoeling was eigenlijk eerst om in dat andere wok-restaurant in de buurt van Mechelen te gaan, maar omdat niemand BOB hoefde te zijn (het is maar een kwartiertje wandelen van bij ons) en we dit restaurant ook eens wilden testen...Anyway: de Wok van Mechelen is gelegen vlak bij het station van Mechelen in een pand dat net zoals vroeger al de winkels in die straat een meubelwinkel was. Waar is de tijd...Soit, de bediening is zeeeeer vriendelijk en voor amper 22.5 euro mag je eten tot Homer Simpson zelve omver valt van verbazing. Je hebt de keuze uit een uitgebreid voorgerechtenbuffet (meestal koude of lauwwarme dingetjes) waarvan vooral de viskrokantjes suppersucculent zijn. Vervolgens mag je een wokschotel samenstellen met verse groentjes, vis, vlees, scampi en dat laten wokken in een saus naar keuze. De looksaus is zeker aan te raden voor de vis overigens. Ben je dat wa beu, dan kan je effe de bescheiden sushi-saladbar proeven (vooral de wasabi vind ik zooooooo leuk eten he) om te eindigen met de tepanyaki: dat is een japanse bakplaat waarop tong, zalm, scampi, groenten, biefsteak...wordt gebakken door een "echte" feïmporteerde japanse chef. Zalig om naar te kijken, nog zaliger om te eten. Waarom twintig euro betalen voor een taaie steak op restaurant als je bij de wok van Mechelen zoveel steak kan eten als je wil, zalig gereedgemaakt (ok, zonder frietjes of archiducsaus, maar met rijst of kroketten (die waren er wel) is t ook de moeite hoor. Tot slot, ja er was nog een slot, heb je het dessertbuffet..ijs en fruit enzo. Niet meteen mn ding maar een bolleke ijs na een "eenvoudige doch voedzame" maaltijd is nooit een slechte zaak. Man man man...we'll be back!

16:00 Gepost door Koenie in Recepten | Permalink | Commentaren (5) |  Facebook |

11-04-07

Ah Aardappelomelet met rookworst

aardappelomeletElk excuus om eens één van de lekker Nederlandse rookworsten te gebruiken is goed voor mij. Bij ons vind je doorgaans enkel de rookworsten van Herta (overigens ook prima), maar in Nederland heb je in elke supermarkt wel wat meer variaties; waaronder een 'magere' versie. Maakt niet uit welk je voor de Albert Heijn aardappelomelet gebruikt hoor. Dit heb je nodig (ik heb wel het oorspronkelijke recept wat verkoeniet):

optioneel: 2 uien
6 eetlepels olijfolie
half pak aardappelschijfjes (celavita)
1 rookworst (250 g)
4 eieren
optioneel: 3 bosuitjes
een tomaat in schijfjes

Oven op 200 °C voorverwarmen. Uien pellen en snipperen. In koekenpan helft olie verhitten en helft ui en aardappelplakjes 5 min. bakken (erventueel de schijfjes eerst wat koken). Rookworst in dunne plakjes snijden. In quichevorm aardappelplakjes en rookworst door elkaar leggen. Eieren loskloppen. Bosui schoonmaken en in ringetjes snijden. Bosui over aardappels strooien en eimengsel erop schenken. Tomaten op dit alles schikken en in midden van oven in 25 min. gaar en goudbruin bakken. Heel errug smakelijk, alleen overheerst de worst wel een beetje van smaak en hoewel ze natuurlijk lekker is, vond ik dat toch een beetje vervelend...Meer ei-smaak is wenselijk.

11:57 Gepost door Koenie in Recepten | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |