02-07-07

Biefstuk uit den oven

steakAl lang geleden dat ik nog eens een lekker steakje had gegeten (ik vind trouwens nog steeds dat de steaks in België niets waard zijn vergeleken bij die die ik ooit in Thailand bij een belg had..ik denk dat onze koeien te veel stress hebben..)Ik had ergens een artikel van een kok gelezen dat je de 'beste' steak maakt door hem eerst in een oven van 180 graden te dingessen tot hij door en door gaar is (bruin langs buiten, beetje rood binnenin) en je m eventueel nog even kan opbakken in de pan (voor een korstje en als je m liever a point of bien cuit hebt om hebt. Hmmm...Ik moet zeggen dat de resultaten wat tegenvielen. Een lap vlees van 150g garen in de oven gaat op zich behoorlijk vlot, dus daar hoef je t niet voor te laten, maar ik vond het vlees nogal taai eerlijk gezegd en weet niet honderd procent zeker of het aan de koe dan wel aan mijn foltermethodes ligt...Anyway, ik had er wel een leuk sausje bij, dus misschien kan je dat ook eens proberen: 2.5dl water, een flinke lepel tomatenpuree, een half bakje champi's in schijfjes en dragon, witte wijnazijn met een dragonsmaakje en of balasamicazijn. Bak de champi's, eventueel ook met wat spekjes en kruid flink met peper. Kap er wat dragon azijn en balsamico azijn over en vervolgens het water en de puree. Roeren, eventueel wat binden en bijkruiden. Wees niet te kwistig met die azijn he, zeker niet als je ze rechtstreeks op de champi's druppelt, want ze nemen die smaak wel heel goed op. Soit, als nog iemand ervaring heeft met steak uit de oven, laat het me gerust weten...

15:02 Gepost door Koenie in Recepten | Permalink | Commentaren (3) |  Facebook |

Commentaren

ik heb het andersom op tv gezien. Eerst even bakken en nagaren in de oven. Hoelang en welke temperatuur weet ik niet.

Gepost door: andrea | 11-11-09

te dingessen .......
uhm :)

Gepost door: andrea | 11-11-09

idd, ik heb het ook altijd en overal omgekeerd gehoord en gezien maar mss maakt dat niet uit

dus, vlees uit de koelkast, moet op kamertemp zijn, zouten, op de pan flikkeren en dichtschroeien tot de buitenkant er lekker uitziet, de oven in en dan ofwel even opzoeken hoelang hij er in moet voor de cuisson ofwel een vleesthermometer gebruiken

Gepost door: w de kok | 13-12-09

De commentaren zijn gesloten.