02-07-07

Rondpotje met selder, kaas en kippegehakt

passendaalVoor de minder trouwe lezers: een rondpotje is een gewone ronde stenen ovenschotel, maar ik noem al de gerechten die ik op die manier in de oven bereid rondpotjes...Anyway: voor twee mensen heb je dit nodig: een halve bussel selder, in grote stukken van ong. 4 -5 cm; kippegehakt naar eigen zin (of twee worstjes in blokjes gesneden, zoals ik heb gedaan); 125g geraspte kaas en 250cc melk; een pakje aardappelschijfjes. Kook de selder in licht gezouten water tot beetgaar, bak het kippegehakt aan in een pan (eventueel als balletjes) en kap beiden in een ovenschotel. Bereid ondertussen de aardappelschijfjes, zorg wel dat ze niet te plat worden natuurlijk. Dan had ik dus kaassaus gemaakt op basis van een pakje geraspte passendale kaas en dat is dus raar he: je vindt die kaas in die pakjes enkel nog bij ons in de Spar, niet meer in de Oké of Carefour, ook al hebben ze die daar lang gehad...Bovendien staan er nog artispunten op de verpakking en dat was toch ook gedaan??? Ik ga Passendale eens mailen, ik hou jullie op de hoogte en neeee het pakje was niet vervallen..Anyway, elke lekker smakende kaas is ok, maar er met de melk en wat nootmuskaat een niet te dikke kaassaus van en giet die over de groenten en vleesblokjes. Tot slot de aardappelschijfjes erover en dit alles een kwartier in een oven van 200 graden, tot de schijfjes iet of wat kleur hebben. Heel geslaagd, en wie me kent weet dat ik dat raar of zelden van mn probeersels zeg :-)

15:09 Gepost door Koenie in Recepten | Permalink | Commentaren (2) |  Facebook |

Commentaren

Wablief? Schreef je daar "heel geslaagd" Koen? over iets dat je zelf hebt gemaakt? Goed dat ik neerzit! Als jij dat zegt moet het supergoed zijn dan! Misschien moeten we 't ook maar eens klaarmaken, met selder erin.... interessant ;-)

Gepost door: Julie | 15-07-07

heel geslaagd Jaja, echt waar, ik was ook enorm zeer verbaasd dat ik die woorden over mn lippen kreeg, maar ik vond het goed. Ok, veel koken was het natuurlijk weer niet: wat kippeworstblokjes opbakken, kaassaus maken en selder snijden, maar toch..heel geslaagd :-)

Gepost door: koenie | 19-07-07

De commentaren zijn gesloten.