02-07-07

Runderreepjes Saganaki

sagankiIk ga effe ingewikkeld doen..saganaki is een woord dat je op menig Griekse "katalogos" of menukaart tegenkomt na "shrimp" of "mussels" en betekent meestal dat je een pannetje krijgt met zeevruchten en blokjes fetakaas uit de oven. Sagani is eigenlijk een pan en als je op t net gaat koekeloeren vind je dat vaak ook in gerechten als geflambeerde kaas..zucht..Soit, ik ben net terug van twee weken Chios en Lesvos en daar hebben we shrimp saganaki gegeten en dit gerecht is dus gekruide rundreepjes saganaki. Je kan er rundsreepjes voor gebruiken, maar ik heb altijd een lekker groot pak wokreepjes uit de colruyt in de freeze zitten en dat werk net zo goen, zoniet beter. Verder heb je nodig (voor twee hongerige mensen) een blik paprika+tomaat (de naam ontsnapt me even, tis niet piperade wat ik bedoel, in de Carefour hebben ze ook nog een paprika-tomaat-ui mengeling onder een andere naam). Je kan natuurlijk ook 400 gr verse tomaten en paprika nemen, maar maak t jezelf niet te moeilijk tijdens de week. Verder wat feta (een klein pakje of zo een nieuw handig schaaltje blokjes uit de Lidl)Rundreepjes bakken, overgieten met het blik en dit mengen met griekse pasta (een 120g voor twee personen). Dit alles doe je in een ovenschaal samen met blokjes feta. Ik weet dat heeeeel veel mensen niet dol zijn op feta en me nu gaan vragen of dat niet met andere kaas kan, maar ik moet jullie tegenhouden: probeer t gewoon: de smaak van ovengesmolten (echt smelten doet t niet) feta is veel minder "ingewikkeld" dan koude feta. Het leunt veel meer aan bij gewone jonge kaas en zal dus de moeilijkere eters zeker niet voor het hoofd stoten. Trust me!

14:50 Gepost door Koenie in Recepten | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.