08-08-07

Zomerse stoemp van spinazie

zomerstamppotStoemp??? Stamppot??? In de zomer??? Ha! Welke zomer...Ik weet wel dat een zware stoemp nu niet meteen een gerecht is dat je tijdens deze af en toe ietofwat warme dagen zou maken, maar dit is zomerse stoemp. Waarom zomers? Geen idee, wellicht vanwege de zongedroogde tomaatjes. Er zijn trouwens wel meerdere recepten voor zomerste stamppotjes te vinden, ik zal ze bij gelegenheid eens uitproberen en bespreken. Dit heb je in elk geval nodig voor een tweetal personen: een pak bladspinazie van 300g (vers), een vijftal zongedroogde tomaatjes (of meer he), in blokjes gesnden, aardappelen, een tiental ofzo, twee lekkere pittige worstjes (vb. merguez) of een stevige rookworst. Kook de aardappelen tot ze gaar zijn en bereid tegen het einde de bladspinazie die je uiteraard wat kruidt met peper, zout (of Knorr Aromat of iets dergelijks) en puree de aardappelen samen met de spinazie en meng er de tomaatjes onder. Giet ook wat braadvocht van de worstjes erbij, dat geeft wel een leuke extra toets.

20:11 Gepost door Koenie in Recepten | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.