18-11-07

Pesto-preistampoptje met chorizo

pesto-preistamppotje met chorizo Volgend recept zal je ongetwijfeld op veel (vooral Nederlandse) sites terugvinden en is ideaal voor tijdens deze koudere maanden en/of wanneer je je gasten eens iets anders wil voorschotelen dan het eeuwige varkensgebraad (nu niet dat ik mijn gasten dat ooit heb voorgeschoteld, maar tis zo ne klassieker he). Dit heb je nodig: prei, aardappelen, groene pesto, chorizoworst, kerstomaatjes, bolletje moza.  Ik maak altijd veel te veel, dus vraag me niet hoeveel aardappelen je nodig hebt voor twee personen..ik had er een stuk of zes grote en dat was al een beetje te veel. Die aardappelen kook je natuurlijk en ondertussen (na een kwartiertje) begin je de versnipperde prei te stoven. Kruid ook met wat nootmuskaat. Snij de kerstomaatjes in partjes en de chorizo in kleine dobbelsteentjes en kap die ook samen in een pot met wat basilicum of provencaalse kruidenmengeling. Laat dat maar lekker pruttelen. Aardappelen klaar? Goed, giet ze af en doe er een soeplepel pesto bij (best groene, maar andere kleuren kunnen ook hee). Het in blokjes gesneden blokje mozarella meng je onder de prei en laat je voorzichtig wat mee smelten, om tenslotte alles onder de aardappelen te mengelen. Neem een gezellig diep bord (het moeten niet altijd platte zijn vind ik) en doe daar een fikse schep puree op die je overgiet met het chorizotomatenmengsel...Njammie!

18:04 Gepost door Koenie in Recepten | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.