20-01-08

Witloof-tomatensaus met balletjes

baltomatwitloof Dit was een experiment. Wij eten graag eens witloof (zijn nog van de generatie die niet op alles suiker kapt) en tomatensaus is ook best lekker en balletjes natuurlijk helemaal. Dus voor ons tweetjes nam ik voor dit experiment drie stronkjes witloof, een brik passata van een halve liter en gehakballen (een zevental per persoon, size golfbal). Oh en wat champi's en een lekker pureetje natuurlijk. Champi aanstoven met de balletjes, dan na een eerste lichte kleuring het witloof erbij (kwestie dat de balletjes al wat steviger zijn voor je in de pan begint te roeren. Een beetje water om het witloof in te stoven (deksel van de pot laten) en dan als het witloof wat glazig wordt de passata erbij en dat laten koken tot de saus goed is ingedikt en t witloof gaar is.

Bon, wat is nu het probleem: witloof op zn eigen is lekker, beetje bitter maar niet zo erg als die vreselijke pompelmoezen (ja, ik geef toe, er zijn dingen die ik ook niet lust), maar soit, het is dus bitter en als het op zichzelf staat en gestoofd is, dan deert dat niet.  Een van mn ab-so-lu-te lievelingsgerechten is trouwens witloof met wat citroen (wie doet er tegenwoordig nog citroen op witloof, ik word echt oud zeker?) en chipolata's en dat allemaal lekker geplet in je bord met goe wa stoofvocht (waarin je ook wa vleesbouillon doet; zaaalig)

Maar in de tomatensaus valt het meer op en tis wa op het randje. Maar geen nood, je kan dat verhelpen met de juiste kruiden. Nee, suiker niet, dat is geen kruid, da hoort alleen thuis in desserts wa mij betreft, maar wel andere dingen die zowat zoetig zijn zoals curry bijvoorbeeld. Niet te veel he..Witloof en curry gaan trouwens heel goed samen, ook zonder tomatensaus. Oh ja, in die saus doe je natuurlijk ook wat look en provencaalse kruiden he..

Twas lekker, maar ik was ni tevreden..de tomatensaus overheerste wat, ondanks het feit daje het witloof wel proefde. Volgende keer maar ik een witloofroomsaus waar ik wat tomatenpuree of verse tomaten onder draai..ik laat je weten of het beter is! 

18:51 Gepost door Koenie in Recepten | Permalink | Commentaren (1) |  Facebook |

Commentaren

ezlf witloof klaar maken ik maak mijn witloof zelf gestooft in een pot of eerst aan braden in de pan en dan baken en dan verder klaar laten stoven wanneer ik mijn vlees bak gebruik ik de suas van het vlees om alles verder af te werken en mijn saus te binden met het aanbaksel van mijn vlees

Gepost door: van elewijck ronny | 22-01-08

De commentaren zijn gesloten.